Sunday, September 13, 2020

بررسی علت واریس در زنان و نحوه پیشگیری از آن

 واریس در زنان در انواع مختلف شامل بر واریس ریز مویرگی، عروق برجسته ریز، رگهای واریسی طنابی در خانمها شایع است و زنان تقریبا دو برابر آقابان به واریس دچار می شوند. نه تنها واریس پا بلکه واریس لگنی، واریس واژن، هموروئید از علل مهم مراجعه زنان به کلینیک  واریس هستند.

علت واریس در زنان

واریس در زنان ممکن است به علت یکی از موارد زیر پیش بیاید:


بارداری

واریس در بارداری از شناخته شده ترین موارد واریس در خانمها است. در طول بارداری تغییرات هورمونی ، افزایش وزن وبزرگ شدن شکم ، یبوست  از مهمترین عوامل منجر به ایجاد یا تشدید واریس و رگهای عنکبوتی است معمولا رگهای عنکبوتی و واریسی در 3-6 ماه بعد زایمان از بین می روند اما هر چه تعداد بارداریها بیشتر می شود  درهر بار حاملگی به نسبتی وریدها  تضعیف می شوند و احتمال بروز واریس لگنی ، ناحیه تناسلی و واریس پا مضاعف می شود.

هورمون‌ها

مانند بسیاری از مشکلات مرتبط با جنسیت ، هورمونها نقش اصلی در ایجاد رگهای واریسی دارند.واریس و رگهای عنکبوتی در اثر بالار فتن مقدار پروژسترون ایجاد می شوند، پروژسترون در بدن زنان و مردان تولید می شود اما در بدن خانمها مقدار پروژسترون بیشتر است. این هورمون جدار رگها را شل می کند و ازدست رفتن قوام رگها موجب ابتلا به واریس و رگهای عنکبوتی می شود.

یکی دیگر از مشکلات هورمونی به نسبت شایع که با احتمال بروز واریس را بیشتر می کند کم کاری تیروئید است.

واریس و رگهای عنکبوتی که علت تغییرات هورمونی در بدن ئر نتیجه  مصرف قرصهای پیشگیری از بارداری می تواند ایجاد شود. پروژستین فرم سنتتیک هورمون پروژسترون است که در قرصهای خوراکی، تزریقی و IUD ها دیده می شود. در بعضی از اشکال دارویی استروژن هم وجود دارد که می تواند خطر بروز مشکلات قلبی و عروقی ویا لخته خون را بیشتر کند.

 یائسگی

بالا رفتن سن به  خودی خود عاملی برای شل شدن جدار وریدها و واریس است اما در خانمها در کنار این عامل ، یائسگی هم بروز می کند که تغییرات هورمونی این دوره به نفع ایجاد رگهی واریسی است. از سوی دیگر، هورمون درمانی صورت گرفته برای کاهش علائم مثل گر گرفتگی و پیشگیری از پوکی استخوان هم واریس را تشدید می کند.
پیشگیری از واریس در زنان
در کنار عواملی که خانم‌ها را مستعد ابتلا به واریس می کند اقدامات ساده و پیگیری به موقع درمان می تواند از پیشرفت واریس پیشگیری کند و علائم واریس را بهبود دهد.

پوشیدن جوراب واریس در ساعاتی که فعالیت کم تحرک مثل آشپزی انجام می دهید.
کم کردن وزن و داشتن برنامه پیاده روی روزانه از اقدامات مهمی است که اثرات مثبتی بر سلامتی دارد.
بالاگرفتن پاها برای چند بار در روز برای کم کردن شدت علائم واریس خوب است.
انجام نرمش‌هایی که به تقویت عضلات ساق پا کمک می کند.
عدم استفاده خودسرانه از قرصهای هورمونی

مطالعه بیشتر:
https://www.iranvein.com/10319/%d9%88%d8%a7%d8%b1%db%8c%d8%b3-%d8%af%d8%b1-%d8%b2%d9%86%d8%a7%d9%86/

No comments:

Post a Comment