تغییر رنگ و آکنه در پا، با دلایلی مشابه دیگر بخشهای پوست رخ میدهند. لکه های پوستی روی ساق پا ممکن است زمانی ایجاد شوند که فولیکولهای مو با چربی اضافی سطح پوست، گرد و خاک و مواد دیگر مسدود میشوند.
چربی روی پوست، به پوست آبرسانی میکند و آن را نرم نگه میدارد و برای حفظ وضعیت مطلوب در پوست پا، این نواحی نیز باید به طور منظم لایه برداری و تمیز شوند. زمانی که آلودگیها در منافذ پوست جمع میشوند میتوانند به ایجاد ظاهر جوش زده بر روی سطح پوست منجر شوند.
علت لکه های سیاه روی پوست پا
عوامل مختلفی وجود دارند که میتوانند لکههای سیاه بر روی پوست پای افراد ایجاد کنند. این لکهها معمولا بی خطر هستند، با این حال بعضی از لکه های پوستی تیره روی ساق پا میتوانند علائم مشکلات جدی تری در بدن باشند. در ادامه به بعضی از عواملی پرداخته میشود که ممکن است به ایجاد لکههای سیاه بر روی پوست منجر شوند:
۱ . آسیب ناشی از نور خورشید
پوست با تولید ملانین بیشتر به نور خورشید واکنش نشان میدهد. بعضی از بخشهای پوست میتوانند مقادیر بیش از اندازه زیادی از ملانین را بر اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید تولید کنند. قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید، دلیل اصلی ایجاد لکههای سیاه بر روی پوست است. آکادمی متخصصان پوست ایالات متحده در این مورد میگوید، این موضوع دلیل اصلی ایجاد لکههای سیاه در افراد با پوستهای روشن است.
۲. لکهای پوستی (هایپرپیگمنتیشن) پس از التهاب
اگر فرد با آکنه، اگزما، پسوریازیس یا صدمه به پوست خود مواجه شود، این مسائل میتوانند به ایجاد التهاب منجر شوند و در نتیجه ملانین نواحی صدمه دیده پوست افزایش پیدا میکند. آکادمی متخصصان پوست ایالات متحده در این باره میگوید که این نوع از لکههای تیره در افرادی که پوستهای تیره تری دارند رایج تر است.
۳. دیابت
بدن بعضی از افراد مبتلا به دیابت، به انسولین مقاومت پیدا میکنند. این موضوع باعث میشود بدن نتواند به شکل مناسبی از انسولین تولید شده در پانکراس استفاده کند. در نتیجه، مقادیر اضافی انسولین در جریان خون جمع میشوند. این موضوع میتواند به ایجاد خطوط تیره بر روی پوست منجر شود و این نوارهای تیره معمولا در اطراف گردن ایجاد میشوند. این پدیده با نام آکانتوزیس نیگریکانس شناخته میشود و به طور معمولا در پاها ایجاد نمیشود.
۴. ملانوما
ملانوما نوعی سرطان پوست است. در مردان، این نوع از سرطان معمولا در پوست صورت یا تنه ایجاد میشود. در زنان، این سرطان بیشتر در ناحیه پای زنان رخ میدهد. ملانوما میتواند شکلهای مختلفی داشته باشد و معمولا برای تشخیص نیازمند معاینه حضوری توسط متخصص پوست خواهد بود.
لکههای قرمز روی ساق پا نشانه چیست
جوش های قرمز روی ساق پا و لکههای قرمز میتوانند به واسطه آلرژی، گزش حشرات و انواعی از بیماریهای پوستی ایجاد شوند. منبع لکههای قرمز و دانههای اطراف آنها به واسطه سن و وضعیت سلامتی افراد متفاوت است. اگر شما با چنین لکههای قرمزی در پای خود روبرو هستید، ممکن است یکی از عوامل شرح داده شده در جدول زیر علت ایجاد این لکهها باشند. در این جدول شایع ترین عوامل ایجاد لکههای قرمز روی پا شرح داده شده اند:
- اگر لکههای قرمز به شکل زیر باشند…
- آن گاه این لکهها به این دلیل ایجاد شده اند
- ایجاد خارش نکنند و یا خارش بسیار کمی ایجاد کنند.
- اختلال کراتوز پیلاریس (پوست مرغی)
- بدون درمان محو میشوند.
- فولیکولیت یا کهیر
- تاول ایجاد میکنند و در درون تاول مایع شفافی وجود داشته باشد.
- اگزما
- زمانی که آنها را فشار میدهید سفید میشوند.
- کهیر
- خارش زیادی داشته باشند.
- نیش حشرات یا اگزما
- مناطق زبر شوند.
- اگزما یا پسوریازیس
- با عرق شبانه و کاهش وزن همراه شوند.
- واسکولیت (التهاب رگ)
- درخشان باشند و مشابه زخمهای باز باشند.
- سرطان پوست
لکه های قهوه ای روی ساق پا
لکههای قهوه ای پا زمانی رخ میدهند که پوست به تولید ملانین بیشتر نسبت به نواحی اطراف خود بپردازد. ملانین همان ماده ای است که رنگ پوست را ایجاد میکند، این یعنی هر چه ملانین بیشتری در پوست افراد وجود داشته باشد، پوست افراد نیز تیره تر خواهد بود.
لکه های قهوه ای روی ساق پا
لکه های پوستی تیره روی ساق پا معنی است که این نواحی ملانین بیشتری دارند. قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید شایع ترین دلیل ایجاد لکههای قهوه ای بر روی ساق پا است و احتمال زیادی وجود دارد که این لکهها به واسطه آسیب ناشی از نور خورشید ایجاد شوند. این نواحی معمولا بیشتر از دیگر بخشهای بدن در معرض نور خورشید هستند (تشعشعات فرابنفش) و معمولا توسط کرمهای ضد آفتاب از این نواحی مراقبت نمی شود.
چنین لکههایی معمولا به واسطه صدمات مستقیم ناشی از اصلاح و روشهای برداشتن مو بدتر میشوند و چنین اقداماتی میتوانند به واسطه ایجاد التهاب در منافذ فولیکولهای مو این منافذ را مسدود کنند و در نتیجه در این نواحی لکه ایجاد کنند. نقاطی که رنگ آنها تغییر کرده است، معمولا به وسیله فرآیند پس از التهاب ناشی از آکنهها و صدمات پوست پس از اصلاح ایجاد میشوند.
بر گرفته از سایت تاجمیر ریاحی:
No comments:
Post a Comment