زگیلهای تناسلی مشکلی خجالت آور و ناخوشایند محسوب میشوند. با این حال این بیماری برای زنان باردار میتواند مشکلاتی جدی به همراه داشته باشد. در این مطلب درباره علائم زگیل تناسلی در بارداری و نحوه درمان آن خواهید آموخت.
علائم زگیل تناسلی در بارداری
رایج ترین نشانه این زگیلهای تناسلی، ایجاد تودههایی تیره و یا هم رنگ بر روی پوست است، که بافت نرمی دارند و معمولا در اطراف واژن، دهانه رهم، مقعد و یا راست روده ایجاد میشوند. ابعاد و شکل زگیلهای تناسلی میتوانند متفاوت باشند. بیشتر زگیلهای تناسلی دردی ایجاد نمیکنند اما ایجاد حس خارش و سوزش در این زگیلها امری شایع است.
زگیلهای تناسلی در بارداری چگونه تشخیص داده میشوند؟
سریع ترین و رایج ترین روش تشخیص زگیل های تناسلی در بارداری ، استفاده از مجموعه ای از آزمایشها شامل آزمایش خون، معاینه بالینی و آزمایشی با نام پاپ اسمیر میباشد. پاپ اسمیر برای تشخیص تغییرات غیرعادی سلولهای پوستی در دهانه رحم انجام میشود و معمولا این آزمایش برای یافتن سلولهای سرطانی پیش از این که قادر به ایجاد خطر باشند و با چشم غیرمسلح قابل دیدن باشند انجام میشود.
با وجود این که آزمایش پاپ اسمیر تنها برای شناسایی ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) انجام نمیگیرد، این روش یکی از مهم ترین روشهای شناسایی تغییرات سلولی دهانه رحم به واسطه این ویروس میباشد. اگر زگیل تناسلی زنان به وسیله روشهای سنتی قابل تشخیص نباشند، پزشکان ممکن است برای نهایی کردن تشخیص خود انجام نمونه برداری جهت شناسایی زگیلهای تناسلی را تجویز کنند. این موضوع میتواند برای تایید تشخیص اولیه پیشنهاد شود.
درمان زگیل تناسلی در بارداری
برای درمان زگیلهای تناسلی در زمان بارداری، درک روشهای ایمن و مناسب پیش از شروع فرآیند درمان اهمیت زیادی دارد.
هیچ درمان صد در صد زگیل تناسلی در زنان بارداری وجود ندارد. در واقع زگیلهای تناسلی ناشی از ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) غیرقابل درمان هستند، اما این زگیلها قابل مدیریت هستند. در این جا فهرستی از درمانهای ایمن برای زگیلهای تناسلی ارائه شده است:
۱. کرمهای موضعی
در اغلب موارد و پیش از دوران بارداری، پزشکان کرمهای موضعی را برای درمان این بیماری تجویز میکنند، با این حال در زمان بارداری مراجعه مجدد به پزشک اهمیت دارد، دلیل این موضوع این است که بعضی از این کرمها حاوی استروئیدهایی هستند که میتوانند برای بارداری مشکل ساز شوند. پزشکان در زمان بارداری ممکن است کرمهای موضعی ویژه ای را برای کمک به مدیریت و کاهش اندازه این زگیلها تجویز کنند.
۲. منجمد کردن زگیلهای تناسلی
اگر نظر پزشک بر این باشد که زگیلهای تناسلی بیش از حد بزرگ شده اند و میتوانند مشکلاتی برای بارداری فرد ایجاد کنند، ممکن است از نیتروژن مایع برای منجمد کردن زگیلها و حذف ایمن آنها استفاده شود. با این حال این روش معمولا زمانی استفاده میشود که زگیلها بیش از حد بزرگ شده اند و مدیریت آنها دشوار شده است. این روش در واقع آخرین درمان پیشنهادی پزشکان محسوب میشود و نباید بدون حضور و تجویز پزشک انجام شود.
۳. جراحی
مشابه منجمد کردن زگیلهای تناسلی، این روش نیز راه حلی افراطی است که پزشکان تنها زمانی آن را تجویز میکنند که زگیلها به فرد یا به تولد کودک صدمه وارد کنند. معمولا در زمان بارداری برداشتن زگیلها با جراحی پس از سه ماهه اول یا در موارد نادر سه ماهه دوم انجام نمیشود، زیرا هر جراحی میتواند فشار زیادی به بدن مادر وارد کند و به توانایی وضع حمل مادر صدمه وارد کند. اگر پزشک برای بیمار جراحی را تجویز کرد، این معمولا بدین دلیل است که زگیلها میتوانند به زایمان کودک صدمه وارد کنند.
۴. رها کردن
در بیشتر موارد، زگیلهای تناسلی خود به خود ظاهر و محو میشوند. میتوان زگیلها را به حال خود رها کرد تا خود به خود اندازه آنها کاهش پیدا کند، بدون این که نگرانیهای دیگری وجود داشته باشد. البته این اقدام برای زگیلهای بیش از حد بزرگ یا زگیلهایی که رشد سریعی دارند توصیه نمیشود.
بیشتر پزشکان احتمالا به حال خود رها کردن زگیلها را برای زنان باردار پیشنهاد میکنند. با این حال پزشک مراقبت بر رشد زگیل را ادامه میدهد. این روش یکی از بهترین درمانهای خانگی زگیلهای تناسلی در زمان بارداری محسوب میشود، زیرا هیچ فشاری بر روی بدن مادر وارد نمیکند و از هیچ روش درمانی استفاده نمیشود.
دکتر عباس انتظاری، متخصص طب پیشگیری
No comments:
Post a Comment